indregard.no
Politikk og samfunn

Oljekåte gribber

Blekket har ikke tørka på kartet med delelinjen mellom Russland og Norge før oljeindustrien ser svart:

Twittermelding fra OLF
Twittermelding fra OLF

Barentshavet er, om mulig, enda viktigere for fiskebestandene enn Lofoten og Vesterålen. Det er et arktisk hav med knallharde værforhold og trafikk fra digre skip. Et oljeuhell her vil få dramatiske konsekvenser for kysten i Finnmark og nordre Russland – og muligens andre områder.

I fjor økte Norges klimautslipp med over ti prosent, og Riksrevisjonen påpeker at vi aldri i verden kommer til å klare Kyotoforpliktelsene våre med denne takten. Men det får ingen oppmerksomhet i dag. I dag får vi heller se dette:

Faksimile fra Dagbladet
Faksimile fra Dagbladet

Om dette mot formodning skulle overleve til fremtidige generasjoner: Jeg vil be om unnskyldning på vår generasjons vegne. Men tilgi dem ikke, de vet hva de gjør.

olje klima barentshavet