indregard.no
Politikk og samfunn

Din egen skyld

Christian Tybring-Gjedde briljerte i Stortinget i dag, om hvorfor forventet levealder på Sagene er 12 år kortere enn i bydel Vestre Aker:

Vi kan legge til rette for visse politiske grep, men vi kan altså ikke tvinge folk til å spise grønnsaker eller slutte å røyke for at de skal leve lenger. Det er et valg folk tar selv, og det har ingenting å si hvor man lever – det er hvordan man lever livene sine som betyr noe.

Ja, det er klart. Hva folk jobber med, om de bor i nærheten av tung trafikk og kvaliteten på helsetjenester spiller selvsagt ingen rolle. Eller kanskje det er det han mener med «hvordan man lever livene sine»? Hvis du er så dum at du blir fisker eller frisør, da får du heller dø litt kvikt.

Les mer hos Bjarne Kristoffersen.

FrP helse sosiale ulikheter