indregard.no
Politikk og samfunn, Toppsaker

Lydige disipler

Joshua Project er et misjonærprosjekt, hvis oppgave er å kartlegge hvilke folkegrupper i verden som er minst kristne. Eller stammer, da, som Joshua-prosjektet kaller dem.

Formålet er å målrette misjonærinnsatsen bedre. Det følger med bilder og informasjon om hver stamme, og du kan få fremskrittsgrafer for hvert folk og hvert land. For eksempel kan man finne ut at blant Afghanistans ekstremt få kristne er 22.5 % romersk-katolske.

Graden av evangelisering oversettes – veldig praktisk – til en fremskrittsskala i rødt, gult og grønt, til (intensjonell) forveksling lik FNs utviklingsmål. Bare at, altså, den eneste måten å få grønt på er å ha mer enn 10 % evangeliserte.

P.t. er 40 % av verdens befolkning underutviklede, dvs. at de lever i en folkegruppe med mindre enn fem prosent kristne.

Når vi så har identifisert hvem vi skal fremskritte, kan vi lese mer om ofrene… jeg mener de heldige mottakerne av guds ord. Da kan vi lese, f.eks., om kvinnene i et afghansk folkeslag:

Women enhance drab lives by wearing brightly colored clothes sewn with glittering sequins over white or colored tumbons (pants). [Min oversettelse: Kvinnene forbedrer sine kjedelige/monotone liv ved å bære fargesterke klær med påsydde glitrende paljetter over hvite eller fargede (harems-)bukser.]

For en koselig gjeng. Implikasjonen er at lav grad av økonomisk utvikling (kjedelig og monotone arbeidsoppgaver) henger sammen med juggelet de ikler seg (OK så langt), og at det vi i vesten bør gjøre er å evangelisere disse stakkars, fattige menneskene. Som om enda en form for virkelighetsflukt på siden av radikal islam og røkt opium er løsningen på afghanernes problemer.

Og noen lurer fortsatt på hvorfor Resten har problemer med Vesten…

religion kristendom afghanistan misjonærer kristenfundamentalisme