indregard.no
Humor

Man sparker ikke en mann som ligger nede

Andendamm (indregard.no): Høyres nestleder Per-Kristian Foss mener at mediene har gått for hardt løs på ransdømte David Toska. Foss påpeker at bare eventuelle arbeidsgivere bør ta stilling til om Toska er en hedersmann eller ei.

– Toska er ikke kandidat til vår stilling som ny leder etter Erna. Ransofrene vil se at han har gjort alt som har vært mulig for å beklage og angre. Og man sparker ikke en mann som ligger nede. Mange ransofre ser det, sier Foss.

Han får støtte hos sin partikollega Herman Friele:

– Øyenvitnene i NOKAS-saken er sjofle angivere. De har bevisst gått ut for å ødelegge alibiet. Det er angiveri, og det er nedverdigende. Angiveri er et lite elegant menneskelig trekk, sier kaffekongen.

Når det gjelder Toska selv, er solkongen i Bergen medfølende.

– Det er en veldig trist sak, det er det ikke tvil om. Jeg er oppriktig lei meg på hans vegne.

Partileder Erna Solberg forbereder nå sin retrett fra partilederkontoret. Men hun mener også at Toska har tillit og bør unngå straff. Hun blir spurt om det ikke er problematisk at Toska har løyet siden NOKAS-ranet:

– Det viktigste er at han angrer. Det er ikke tidsaspektet som er viktig, men at han angrer og at han nå gjør opp for seg. Han er oppriktig lei seg og jeg har tillit til at han nå har lagt alle kortene på bordet, sier Solberg.

På spørsmål om det er bedre å først gjøre noe galt og deretter angre på det, eller å ikke gjøre noe galt i utgangspunktet, svarer Solberg ved hjelp av Dr. Jekyll, hennes alter ego :

– La oss ikke være høymoralske over at han har arrangerte et ran med døden til følge og stakk av etterpå. Det er mange som prøver å skaffe seg litt mer inntekt, sier hr. Jekyll/Solberg.