indregard.no
Politikk og samfunn

Syndernes tilgivelse

Synagogeskyting er drøyt, men det fører visst med seg mye positivt etterspill. Jødene og muslimene i Norge snakker sammen og den kanonbåtdiplomater fra Israel avslører sin dobbeltmoral. Av Miryam Shomrat kan man altså lære at det er galt når Jostein Gaarder blander sammen «jøde» og «israeler», men at det er greit at staten Israels representanter uttaler seg på vegne av norske jøder.

Videre har vi lært at folk blir skuffa når Kongen ikke uttrykker sin medfølelse. Slik uttrykte hun det i et intervju med NRK mandag:

– En gest fra Kongehuset sist fredag under den jødiske nyttårsfeiringen hadde vært på sin plass under enhver omstendighet.

Men det må slett ikke tolkes som kritikk mot Kongen! Vår venn Miryam oppklarer i en pressemelding:

At no time did I intend to criticize nor did I criticize Their Majesties King Harald and Queen Sonja or the Royal Family.

Eksamensoppgave, Master, politisk retorikk (også kjent som fossroing): Lag en fem-minutters argumentasjonsrekke som forklarer at uttalelse A («…hadde vært på sin plass under enhver omstendighet…») ikke er kritikk, men en deskriptiv analyse av verden.

israel religion islam