indregard.no
Politikk og samfunn

Ingen kylling

17. september 2013.

12.30: Ketil Solvik-Olsen sier på pressekonferansen for utenlandske medier at «sneak islamization» var «a poor choice of words».1

13.17: Sveinung Rotevatn (V) berømmer Frps kuvending, og får følge av mange andre i det politiske miljøet.

15.26: Men Peder Are «Fjordman» Nøstvold Jensen reagerer:

21.01: Siv Jensen avviser at partiet har skiftet linje.

Jeg angrer verken på talen eller innholdet, dette var et viktig budskap i den sammenhengen det ble fremstilt.

Jeg mener ikke det er noen sammenheng mellom Fjordmans reaksjon og Jensens dementering. Men det er påfallende at mens en rekke folk til venstre for Frp trakk et lettelsens sukk og berømmet Frp for å snu, var det omtrent bare Fjordman som kritiserte snuoperasjonen. At Siv Jensen dementerer den, er en tydelig indikasjon på at hun har alle intensjoner om å fortsette å rekruttere velgere som er, la oss si, høyrepopulistiske og vel så det.

Det foregår sikkert mye viktig tilnærming i sonderingene. Men dette kan til syvende og sist bli mer avgjørende. Da Siv Jensen hadde muligheten til å signalisere en ny og mer striglet linje, for å tekkes liberale høyrefolk og ikke minst Venstre, går hun i stedet ut med en støtte til den innvandringskritiske høyreflanken sin.


  1. Eller «bad choice», husker ikke i farta.

politisk analyse FrP snikislamisering fjordman