indregard.no
Bak nyhetsfasaden

Kandidaten

Bak nyhetsfasaden, en satirespalte i Morgenbladet, 9. mars 2012.

Den Sosialistiske Valgkomiteen ga allerede mandag kveld denne uken Audun Lysbakken full tillit i partiet. Bak Nyhetsfasaden har, som eneste medium, fått tilgang til komiteens interne notater. Vi kan dermed avsløre at valget av Lysbakken ble gjort ved eliminiasjonsmetoden.

Den første komiteen vurderte var en av kandidatene som opprinnelig stilte, men denne måtte legges vekk da komiteen så over sin tidligere begrunnelse for å avvise vedkommende. Som en av komitémedlemmene uttaler i referatet: «Greit nok at prinsippfasthet ikke lenger er en kjerneverdi her på huset, men vi kan vel ikke innstille på en kandidat vi for tre uker siden kalte reaksjonær, selvopptatt hobbit?»

Komiteen var enige om at det partiet kom til å trenge i tiden fremover var plettfrihet. I ansettelsesprosesser er dette en egenskap det er vanskelig å etterprøve gjennom intervjuer, men komiteen har har tilgang til en gruppe mennesker der allmennheten allerede har mye innsyn i privatlivet: de som har mappe hos overvåkingstjenesten.

Etter en telefonsamtale med Berge Furre ble det imidlertid klart at han ikke ønsker å stille. Dermed var det bare å rykke tilbake til start.

Komiteen identifiserte videre at partiet i for liten grad er attraktive for menn. En kjapp markedsanalyse ble utført i valgkomiteen, og det ble identifisert to grupper ledere som er særlig attraktive for menn. Det lot seg derimot ikke gjøre å finne verken landslagsspillere i fotball eller værdamer med SV-medlemskap.

Den Sosialistiske Valgkomiteen var i ferd med å stange hodet i veggen. Lite tydet på at den ideelle lederen lot seg finne på så kort tid. Men så flammet et lite glimt av håp. Som i et syn kom kandidaten til det aldrende valgkomitémedlemmet.

Kandidaten er macho nok til å dra menn, men har vist en evne til også å virke attraktiv for kvinner. Han er tilsynelatende plettfri og har en trygg forankring i den velutdannede venstresidas kultur og verdier. Han er også profilert og godt likt i offentligheten. Det gikk sågar en dokumentar om ham her om dagen, kunne valgkomitémedlemmet avsløre.

Entusiasmen stod i taket.

Champagnen ble imidlertid lagt tilbake på kjølen, da et yngre medlem av SV benyttet sine google-ferdigheter til å avsløre at Jonas Wergeland er fiktiv.

Komiteen tilkjennega senere på kvelden sin fulle støtte til Lysbakken.

sv lysbakken