indregard.no
Politikk og samfunn

Boligsparing For Ullernåsen

Økt BSU-grense er nødvendig for å «forhindre et A- og B-lag på boligmarkedet», mener DnB Nor. I den anledning; et godt politisk råd: Ikke la mølleren få bestemme fordelinga av jord mellom korn og poteter.

Uansett: BSU gir økt sparing til bolig for folk fra middelklassen og oppover. For sparebeløp over dagens grense vil det være fra øvre middelklasse og oppover. I tillegg vil mange andre midler som allerede er spart i rike familier flyttes over til BSU. BSU er altså en gunstig skattelette for de som har mange penger liggende - uten at det egentlig gir så mye økt sparing.

Å øke BSU-grensene for å møte det økte presset i boligmarkedet er som å klatre høyere opp i treet når skogbrannen nærmer seg. På kort sikt redder det livet ditt, men på lang sikt murer det deg bare inne. Økt kjøpekraft blant unge boligsøkere fra middelklassehjem er ikke akkurat oppskriften på å dempe presset i boligmarkedet.

Innsatsen må legges på tilbudssida. Bygg boliger, og benytt virkemidlene i kommuneplanleggingen til å få bygd boliger i flere prisklasser. Et uforstyrret boligmarked beveger seg i boblesykluser, og særlig i et land der renta må settes lavere enn det som godt er av hensyn til eksportindustrien – i all overskuelig fremtid.

Å møte det med skatteletter til Holmenkollåsens unge, håpefulle er lønnsomt for bankene, men milevis fra å være en løsning på problemet.

skatt boligpolitikk BSU