indregard.no
Politikk og samfunn

Kyniske Norge

Det er jo også slik at en viss mengde innvandrere må vi forvente, så mye krig og elendighet det er i verden. Da er det viktig at vi rike land deler denne byrden jevnt mellom oss. Jeg mener, vi er jo ikke imot innvandrere som sådan, men det får da være grenser vi i naive Norge skal ta imot i vårt land. Dra opp nisselua, liksom.

Og når vi først skal ta imot noen, så er det jo greit å stille krav til at de har utdanning og er integrerbare, sant? Slik det er nå, er det andre land som skummer innvandrerfløten mens vi tar imot horder av analfabeter og kriminelle.

De ovenstående avsnittene er argumenter som ikke er rasistisk motiverte eller spesielt forbeholdt folk med bare små intellektuelle evner. Oppegående, velutdannede og/eller smarte folk kan finne på å si slikt rundt lunsjbordet eller over en øl. Men er det sant at vi har en naiv innvandringspolitikk?

Her er fakta: en oversikt over vestlige land sortert etter hvor stor andel av befolkningen som er a) innvandrere og b) ikke har videregående utdanning:

Figur 1
Figur 1

Kyniske Norge, ser ut til å være en mer korrekt beskrivelse. Hvis vi tar med alle innvandrere, ser det heller ikke særlig naivt ut:

Figur 2
Figur 2

Så hvis du mener det er viktig at vestlige land deler på innvandringsbyrden mer rettferdig, bør du snarest gå på barrikadene for økt innvandring til Norge, og da særlig av ufaglærte fra tredje verden.

Via Sociological Images, originalkilde her.

Innvandring