indregard.no
Tips og henvisninger

Rom-tid for dummies

Et eller annet sted, langt nede i bevisstheten, har jeg jo visst at gravitasjonskraften ikke faktisk eksisterer, men var en måte å tilpasse terrenget til kartet. Men jeg har alltid slitt med å forstå og ta inn over meg forklaringen dagens fysikere har kommet frem til. Det skyldes nok at ingen har vært i stand til å forklare den så elegant som kvantefysikeren David Deutsch:

Since 1915 we have known the true explanation, namely that when you hold your arm out horizontally, and think you are feeling it being pulled downwards by a force of gravity, the only force you are actually feeling is the upward force exerted by your own muscles in order to keep your arm accelerating continuously away from a straight path in spacetime.

Dette er ett av 55 svært interessante svar på en utfordring fra Richard Thaler (Nudge): nevn én teori som menneskeheten har trodd var sann i veldig lang tid, men som definitivt ikke holder vann.

forskning gravitasjon