indregard.no
Humor

Blame by association

For en som har mange venner og familiemedlemmer fra ytre venstre, er  det å bli utsatt for blame by association en vane. «Du kan jo ikke stemme på Rødt, de er jo en sammenslåing av AKP (m-l) og RV, og AKP (m-l) hadde jo en leder som forsvarte Pol Pot på syttitallet!»

Denne måten å fordele skam på er en logisk tankefeil, og kan i prinsippet inkriminere hvem som helst. Så: nå skal jeg ta litt igjen. Er du en sånn høyreorientert spirrevipp som mener at u- og nødhjelp er ineffektivt og skadelig, og at landene heller bør få handle seg ut av fattigdommen? Hils på din nye meningsfelle:

Bin Laden
Bin Laden

Selveste bin Laden er sitert på følgende i New York Times:

«What governments spend on relief work is secondary to what it spends on its armies,» bin Laden says on the 11-minute tape called, Reflections on the Method of Relief Work... «Merchants are the knights who will save this region from famine and must avoid investing in worthless projects,» he said.

Nåh? Nå må du ta avstand, altså. Ta avstand! Hører du? Jeg vil ikke møte deg i debatt før du har bevist at du ikke er radikal islamist ved å gå ti ganger mellom Slottet og Stortinget med et stort kors på ryggen. Eller noe tilsvarende.

bistand