indregard.no
Politikk og samfunn

Feminaziene

Med utgangspunkt i lykkeforskningen går den amerikanske bloggeren FeministX (bak nicket skjuler det seg en feminist av en type jeg tror en nokså fremmed for de fleste – tenk deg en slags rølpete versjon av Fjordfitte) løs på spørsmålet om gutta blir trist når samfunnet blir overtatt av feministene, som Sverige ofte anklages for. Vi vet svaret fra før. Men artikkelen blir veldig interessant når hun diskuterer hvorfor gjennomsnittlig lykke ikke ser ut til å korrelere i det hele tatt med kjønnsmessig frihet: saudiarabiske kvinner er for eksempel like lykkelige som britiske – og det samme forholdet gjelder saudiarabiske og britiske menn.

Så hvorfor resulterer ikke det som amerikanerne oppfatter som den skandinaviske tøylingen av mannens «natur» i kraftig redusert grad av opplevd lykke? Hun gir flere svar, men ett er spesielt interessant for et Norge i hjernevasktåka:

If we put children in the wild and wait to see if the men become men while the women become women, we won’t find any result because the children will just die. Humans are designed to develop within the context of a culture and a set of social relations. They have any number of latent tendencies, and the vast majority of people will develop in the direction their social context guides them.

Den første setninga er ren poesi!

feminisme kjønn hjernevask