indregard.no
Humor

Tapt sjanse for Casiokids

Dette er litt utenfor min ordinære bloggsjanger, men jeg tar sjansen. Casiokids’ åpningsspor på debutalbumet Topp stemning på lokal bar heter «Grønt lys i alle ledd». Dette er første strofe:

Kan det vær‘ bra / at alle skal vær’ venner?
Kan det vær’ bra / å spise godteri kver dag?
Kan det vær’ bra / å leke leken / uten å tåle steken?
Å kun vær’ med sin beste kamerat?

Ved første gjennomhøring var jeg ikke helt fokusert – jeg skrev samtidig et brev – og jeg fikk derfor bare med meg teksten litt bak i bevisstheten. Der, i den tydeligvis ganske skitne delen av bevisstheten, forandret det siste verset i strofen seg til et helt annet innhold. [^Til mitt forsvar skal det sies at guttas dialekt gjør at det høres nesten helt likt ut, fordi infinitivs-e-endingene deres uttales omtrent som [æ], og sammendragningen «kun vær’» derfor uttales [kʉnvæ], ikke ulikt [knʉlæ].]

Kan det vær‘ bra / at alle skal vær’ venner?
Kan det vær’ bra / å spise godteri kver dag?
Kan det vær’ bra / å leke leken / uten å tåle steken?
Å knulle med sin beste kamerat?

Casiokids versjon er en naiv og kjedelig oppramsing. Min versjon er, syns jeg personlig, et glimrende og veldig morsomt stykke poplyrikk. Casiokids er herved oppfordret til – og har tillatelse til – å fremføre min versjon live.1


  1. Litt som når Halvdan Sivertsen gjør om på «fire kalde pils ligg neri vannet» på konsert. Da blir det til «fire kasse».

lyrikk