indregard.no
Humor

Hvem har størst rosa ponny?

Fra Tyrkia kommer det til nå beste realitykonseptet: De stenger ti ateister (verifiserte ateister, til og med) inne i et hus med en rabbiner, en prest, en imam og en buddhistmunk. Målet er verving til de respektive religionene.

Mitt spørsmål blir hva premien er for ateister som klarer å omvende en av de geistlige.

Mer alvorlig talt: Det hadde vært utrolig spennende å se innretningen av et slikt show i Tyrkia, som slites mellom det sekulære, religiøse og ateistiske på en helt unik måte. I tillegg ville det vært spennende å se hvordan et slikt show ville blitt tilpasset Norge. Jeg tipper at vi hadde involvert ateisme som en av «religionene», og det er derfor bra (for ateismen og humanetikken) at det foreløpig ikke foreligger noen planer om å kjøre dette showet i Norge.

Ateismen er ingen religion og har derfor ingen overbevisende vervepremie. Den er den fornuftsbaserte negasjonen av de andres vervepremie. Å verve til ateisme er omtrent som å stille til valg på det politiske programmet venner av meg tenkte på for noen år siden: Sterk inndragelse av privat kjøpekraft og kraftig oppjustering av skatt på eiendom. Begge programpunkter har solide, fornuftsbaserte argumenter for seg. Men de kan ikke måle seg med en hvilken som helst stor, rosa ponny i himmelen.

Nyheten kommer fra The Guardian via Effect Measure via Marginal Revolution. (Og alle tre er nettsteder du burde lese.)