indregard.no
Politikk og samfunn

Enough said

Frp foreslår at asylsøkere som kommer til Norge skal flyttes til Afrika. Grafen under sier det som trengs å sies om den saken, syns jeg.

Flyktninger, absolutte tall
Flyktninger, absolutte tall

Urettferdig, sier du, fordi Afrika er større enn Norge? Vel, fair enough. Hvis vi heller sammenligner på BNP – hvor mange flyktninger tar Norge per BNP-dollar vi produserer, sammenlignet med Afrika? Denne sammenligningen er det nærmeste vi kommer en sammenligning av hvor generøse Norge er i forhold til Afrika når det gjelder å ta seg av flyktninger.

Flyktninger per BNP
Flyktninger per BNP

Enough said.

NB! Les også min venn Christer Gulbrandsens knallharde angrep på Frp. Jeg tror lite på stempling av mennesker som «onde» eller «gode», men det gir absolutt mening å dra moral og etikk mer inn i den politiske debatten – spesielt på spørsmål som handler om liv og død. Vil fremtida fordømme kombinasjonen av vestlige stengte grenser, overflod og tollbarrierer som ondskap? Kanskje. Det spørs hvem som kommer til å skrive historien. Det er i alle fall mulig å hevde at vi sperret oss inne i vår lille boble med våre tre boblebad og børstraktor mens vi visste at titusener av barn døde hver dag på grunn av fattigdom. Det er i alle fall liten tvil om hva moralen ville være dersom dette var en lignelse i Bibelen…

statistikk FrP asylpolitikk