indregard.no
Humor

Operativsystemets storting

Bård Vegar Solhjell hevder i dagens Dagsavis at Ap er som Windows, mens SV er som Linux. Men det stopper ikke der. Jeg gir deg herved den komplette oversettelsesguiden fra parti til operativsystem!

Linux: Sosialistisk Venstreparti. Denne var altså gitt på forhånd. Jeg antar at likheten er kombinasjonen av stor hype og relativt liten brukermasse, men masse kred i enkelte kretser. Dessuten grunnlagt på et intenst sinne mot...

Windows: Arbeiderpartiet. En diger monolitt som du finner overalt, men som det er veldig vanskelig å argumentere for at er best. Windows er et allrounderparti, noe man stemmer på fordi man er redd for å lære seg noe helt nytt.

MS-DOS: Senterpartiet. Det ser gammeldags ut, og det er gammeldags. Det kan bare kjøre ett program om gangen, og brukerens valgmuligheter er for tiden begrenset til BYGDEVEI.EXE, BLASFEMI.COM og BONDELØNN.EXE.

Mac OS X: Kristelig Folkeparti. Det nytter ikke å forsøke å skaffe seg bare meningene til Mac OS X. Du må kjøpe full pakke - og det betyr at du må gå inn med hud og hår i den religionen som relaterer seg til Mac. Når du først er inne, har det gjort alle verdivalgene for deg.

GNU/Herd: Venstre. Det er veldig fritt, men ellers er det umulig å finne ut hva slags features partiet har.

FreeBSD: Rødt. Det ser ut som Linux, det kjører samme politikk som Linux og det har samme kommandoer som Linux, men hvis du spør en FreeBSD-tilhenger om han kjører Linux, får du høre et aggressivt angrep på Linux’ dominans på venstresiden. FreeBSD har ikke så veldig mange brukere, men de er tilgjengelig ekstremt lojale og prinsippfaste. Opinionsmeningsmålingene har lenge bekreftet at FreeBSD is dying, uten at det medfører riktighet på noe vis.

SCO UNIX: Fremskrittspartiet. Det har i grunn stjålet all funksjonaliteten sin fra andre operativsystemer, men blir veldig såra og vonbroten hvis noen antyder noe slikt. Egentlig er SCO bare det samme Unix som har eksistert i tretti år, men dagens SCO selger det likevel for en god sum penger.

Windows: Høyre. Se Arbeiderpartiet.

Humor partier operativsystemer