indregard.no
Blogging og medier

«Heldigvis bare russere som dør»

Noen ganger må man virkelig undre på hva som foregår i hodene på journalister. For tiden foregår det en gjenoppvarming av det betente forholdet mellom den russiske sentralmakten og de tsjetsjenske separatistene. Som vanlig fører dette til meningsløse likvidasjoner og drapsforsøk på begge sider. Alt i alt snakker vi om store muligheter til å kjøre folkeopplysning og bygge opp beredskapen til nye diskusjoner om det tsjetsjenske problemet.

Men når en bombe i dag gikk av i St. Petersburg er dette Dagbladets vinkling:

Faksimile fra Dagbladet: "Bombe gikk av i St. Petersburg. Kan be om utsettelse av Champions League-kamp i kveld"
Faksimile fra Dagbladet

De overlater dekningen til sportsredaksjonen, som kopierer noen setninger fra Guardian:

(Dagbladet.no): Russiske myndigheter kan komme til å be Ueaf [sic] utsette kveldens Champions League-kamp mellom Zenit og Juventus etter en bombeeksplosjon nær Zenits treningsanlegg i St. Petersburg, skriver The Guardian.

Hadde det samme skjedd hvis noen av våre andre naboland hadde blitt utsatt for politiske attentatforsøk? Men så lenge de døde «bare» er tre russere, er det visst viktigere at Champions League får gå sin gang.

Sånn for ordens skyld: Jeg vet ikke om bombingen har noe med Tsjetsjenia å gjøre. Det er brukt som et eksempel. Dersom bomben skulle skyldes noe annet, er det vel omtrent like interessant å få vite om det.

media fotball russland mediekritikk champions league blabladet tsjetsjenia