indregard.no
Politikk og samfunn

Klimaskeptikere: hvor kommer de fra?

Les kommentarene på dette blogginnlegget i Guardian, som omhandler klimaendringer. Nesten alle – og det er mange – kommentarene er fra folk som mener helt ytterliggående ting i klimadebatten, og som bevisst sprer feilinformasjon. For meg ser det ut som om dette er organisert. Men hvem er det som organiserer?

For eksempel skriver jkboomer:

There is no correlation between carbon dioxide concentration and global temperature

Jo. Det er det. Det er faktisk en ekstremt sterk korrelasjon.1

Temperaturendringer, CO₂-konsentrasjon og støv, siste 400 000 år
Temperaturendringer, CO₂-konsentrasjon og støv, siste 400 000 år

Det er skremmende at et blogginnlegg i en liberal nettavis som Guardian blir oversvømt med disse faktafornekterne. Heldigvis har de liten innflytelse i politikken – enn så lenge. Men kanskje er denne klimaskepsisen like salgbar som det politiske argumentet «vi har råd til alt». I så fall tilsier vanlig konkurranseteori at vi får populære partier som rett og slett nekter for at problemet finnes. Det er kanskje klodens viktigste utfordring.


  1. Data fra NOAA. Grafikken er laget av Autopilot, og lisensiert som GNU Free Documentation License. Lenke til originalen
klima