indregard.no
Politikk og samfunn

Kunden i sentrum

Audun Lysbakken rosemaler litt, men han har i hovedsak rett når han hevder at Norges forhold til det internasjonale pengefondet (IMF) og Verdensbanken har blitt forandret siden 2002. Det vekker minner når han skriver:

Mange som leser denne bloggen var sikkert blant de ti tusen som marsjerte, danset og demonstrerte mot Verdensbanken i Oslo en sommerkveld i 2002.

Jeg var med, og gikk sammen med to kamerater. De hadde hjemmelaget parole med «Ja til en Verdensbank som setter kunden i sentrum». Det kan være en nyttig påminner om at nå som venstresida har makta i Norge, må man snart begynne med å bygge sine egne løsninger. Det nytter ikke i lengden å ta avstand fra de gamle – spesielt nå, som både IMF, Verdensbanken og WTO stort sett marginaliseres på alle fronter.

venstresida verdensbanken imf wto