indregard.no
Politikk og samfunn

Politisk korrekthet

Noen av innbyggerne i bloggebyen er for politisk korrekthet, og jeg må si at jeg også opplever det som urettferdig når noen spiller dette kortet i en debatt. Samtidig har begrepet et bruksområde. En bruk av ordet jeg ikke aksepterer, er når Trond Birkedahl i FpU sier:

– Jeg er svært skuffet over at «spin-doctoren» Al Gore blir tildelt Nobels Fredspris. Dette beviser at fredsprisen har utviklet seg til å bli en konkurranse for politisk korrekthet, sier formann Trond Birkedal i FpU til fpu.no.

FrP og FpU har bygd seg opp på å spille offer. Uansett. Men det er så grovt urettferdig mot miljøbevegelsen og venstresida når det fremstilles som om miljøvern har vært politisk korrekt. Det er stikk motsatt – det har vært neglisjert, ironisert over, marginalisert, idiotisert og forsøkt feid under teppet i førti år. Og så, når resten av samfunnet innser at miljøbevegelsen hadde rett hele tiden, så fremstilles de som har æren for det som «kappesnuere». Det er jævlig provoserende på deres vegne, og det er et så patetisk forsøk på å fremstille seg selv som «fresh» og «offer» i en «politisk korrekt virkelighet» der bare FpU tør å ta bladet fra munnen.

Omtrent som når noen turte å ta bladet fra munnen i 1934, og hevdet at Adolf Hitler burde få Nobels fredspris. Det var sikkert også veldig lite politisk korrekt, men det var heller ikke korrekt.

miljø FrP FpU PK