indregard.no
Politikk og samfunn

Taktisk krigføring

Ali Esbati skriver veldig bra om de siste dagers hendelser i Libanon. Mens den libanesiske hæren gjorde lite eller ingenting motstand mot den israelske angrepsstyrken i fjor sommer, tar de trusselen fra «Fatah Islam» alvorlig. Det er jo tross alt snakk om 200 mann i en flyktningleir.

Oppskriftsmessig følges krigføringen opp med krav om betaling fra USA. Libanon har faktisk bedt om 280 millioner dollar fra USA. For å bekjempe 200 mann.

Og hvem er nå disse Fatah Islam? Vel, det er ingen som vet. Det kan godt hende de er en aggressiv terrorgruppe, men det kan virke som om Libanon tjener grovt på å ha slike fiender. I den grad de angriper, har de angrepet sivile palestinere og libanesiske regjeringsstyrker. De beveger seg knapt utenfor flyktningleiren. Belønning: $280 mill.

Den mest naive dekningen av denne saken må Osenbanden på NRK P3 ha stått for i går. Programlederen spurte en av NRKs utenriksmedarbeidere om hvem som støttet Fatah Islam. Som sant er, svarte programlederen at ingen visste. Programlederen fortsatte med «Jo, men noen må jo støtte dem. De er jo bare 200 mann mot en hel hær? Står ikke syrerne bak?» Utenriksmedarbeideren argumenterte for at hæren ikke kunne bevege seg inn i flyktningleiren, og dermed kunne disse 200 holde ut. Veldig sannsynlig.