indregard.no
Blogging og medier

En blogg i vekst

Det er mange måter å måle en bloggs popularitet på. En måte er å se på rene treff og visninger av artiklene. Ulempen med denne måten å regne på, er at den utelater de aller mest trofaste leserne: de som abonnerer på feeden. Det er i tillegg grunn til å tro at antallet som abonnerer, som en andel av antall besøkere, øker jo flere besøkere man har. I så fall betyr det at rene treffstatistikker underdriver hvor mange som faktisk leser bloggen. Likevel: under kan du se utviklingen for denne bloggen fra august 2006 til i dag. Jeg er veldig fornøyd med denne jevne økningen.

Statistikk for indregard.no,
aug06-mai07
Statistikk for indregard.no, aug06-mai07

Som et viktig supplement til statistikken benytter jeg Feedburner, som regner ut hvor mange som abonnerer på artiklene mine. Jeg har ikke benyttet Feedburner lenge, så det er vanskelig å se noen trend ut fra dataene derfra. Men for de siste 7 dager har bloggen 25 abonnenter, mot 18 for de siste 30 dager. Det peker på vekst i uka som gikk.

En annen blogger foreslår en algoritme for å beregne et antall lesere (readership) ved å kombinere noen av disse statistikkene. Jeg tror han underestimerer forholdstallet på feed-lesere per dag og faktiske abonnenter per måned til 4, så jeg har lagt meg på 7. I så fall har jeg, i april, hatt følgende readership stats:

VariabelVerdi
Besøk (A)1 824
Unike besøkende (B)911
Gjennomsnittlig feedabonnenter/dag (C)18
Feedabonnenter/mnd (D)540
Unike feedabonnenter/mnd (E)126
Leserkrets (A+D)2 364
Unik leserkrets (B+E)1 037

Jaja. Det er ikke helt enkelt å skjønne hva denne fyren mener med «unike» abonnenter. Jeg nekter å tro at abonnentene byttes nevneverdig ut i løpet av en måned. Men det høres imponerende ut med en leserkrets på 1037 mennesker. Da begynner jeg jo å nærme meg Morgenbladet ;-)

En mer sober og presis statistisk beregning sier meg at jeg har 18 som leser feeden min, og i snitt 30 som er innom sidene mine hver dag. Det betyr at jeg har 50 lesere per dag - eller 1500 lesere i måneden. Kos dere videre, alle 50.