indregard.no
Humor, Blogging og medier

Vanlige folk: Et typisk nettdebatt-resonnement

Ukas vanlige menneske er kommentatoren «abc» (ikke akkurat anonym, nei) som kommer med følgende glitrende resonnement i forbindelse med at nordmenn med pakistanske navn ikke får kjøpe hus selv om de byr mest:

I utgangspunktet hadde ikke nordmenn flest fordommer hverken om muslimer generelt eller pakistanere spesielt. Skepsisen er ervervet gjennom erfaring. … Når nordmenn kvier seg for å selge bruktbilen sin til muslimer slik det fremgår av en kommentar bør det ringe en bjelle hos selv den mest ihuga tilhenger av flerkultur.

Spørsmålet er vel hvilken bjelle? Varselbjella - nå trengs vi mer enn noen gang før? Eller sauebjella - la oss følge etter folkedypet?

Dagbladets leder om spørsmålet provoserte også frem følgende strålende folkedypsmening fra «Harlald»:

Kan det være noen grunn til at nordmenn ikke ønsker visse grupper inn i sitt bomiljø ? Å kalle det rasisme eller diskriminering på grunn av hudfarge, er for enkelt. Fakta er at muslimer har et veldig dårlig rykte -og det er de skyld i selv. Man kan jo også undres hvordan en ung mann på 25 år med forsørgelsesbyrde for kone og barn- for vi hørte ingenting om at kona var kjøper - kan ha råd til å kjøpe en fem-millioners villa. Kanskje han kjørte BMW også ?

Det provoserer meg litt at folk går rundt og er rasister, men tror at det er greit så lenge de har en grunn til det. Rasisme er ikke en medfødt sykdom, kjære landsmann, det er å ha holdninger som dine.

Innvandring rasisme