indregard.no
Politikk og samfunn

Flere israelske

I serien «mennesker som forsvarer Israels handlinger ved å henvise til Holocaust» har vi i dag kommet til journalist Hans-Olav Thyvold (P4, Natt&Dag, Beat og TV3). Han klager på akademiske oppropet som blant annet krever at Norge stiller krav til Israelsk tilbaketrekning fra Gaza og Vestbredden.

Man slår fast at den palestinske befolkningen har lidd «nå faktisk gjennom generasjoner». Et uomtvistelig faktum. Men hvor blir det av den lille bisetningen som antyder at kanskje motparten har vært utsatt for en smule forfølgelse opp igjennom årene?

Min kjære Thyvold. Palestinerne har lidd på grunn av isralerne. Israelerne har også lidd, men det er totalt irrelevant i et opprop om den politiske situasjonen i Midt-Østen. Det blir som å kreve at britenes kolonisering av India skal nevnes i alle saker om Kashmir, eller at romernes grusomme oppførsel mot tyskerne like før år 0 skal nevnes i alle diskusjoner om andre verdenskrig.

israel holocaust historie