indregard.no
Filosofi

En outsiders manifest

Vi er ikke som dere. Vi er outsiderne, og du kjenner ingen av oss personlig. Vi deler ikke de samme verdiene. Vi ser ikke på de samme TV-programmene. Dere snakker ikke vårt språk, men noen av oss snakker litt av deres.

Våre interesser er annerledes enn deres. Der dere foretrekker fester, fotball, middagsselskaper, kinofilmer og grilling i hagen, rotter vi oss sammen i gjenger. Vi foretrekker å holde oss i mørket, og vi gjør ting dere ikke har forutsetninger for å forstå.

Vi tror. Vi innrømmer gjerne at vi tror, og vår tro er sterk. Vi mener at vår tro står for fremtiden og fremskrittet. Vi forventer ikke at dere skal forstå. Det er ikke ment som at dere er mindreverdige eller ubrukelige, men deres innsikt i objektene for vår tro er for svak. For oss er dere fortapt.

Våre kvinner er ikke som deres kvinner. Våre kvinner kler seg annerledes. Selv om vi behandler dem annerledes enn deres kvinner, er vi minst like glade i dem. Vi anerkjenner ikke at det er seksualiteten som gjør en kvinne attraktiv. Å fremheve kroppen er for oss fattigslig, patetisk og forminskende for samspillet. Vi møter ikke våre kvinner in persona før vi blir deres ledsagere.

Deres samfunnsinstitusjoner er uinteressante for oss. Vi har et eget sett med lover og normer, og vårt samfunn beviser at det fungerer. Vi deler mellom oss alt vi får tilgang til, og vi deler med våre venner selv om vi ikke har betalt selv. Deres domstoler og politi greier ikke å gripe tak i oss, for de forstår ikke vår kultur og det tette nettverket vi knytter mellom oss.

Til slutt vil dere underkastes oss. Dere vil bønnfalle oss om vår hjelp, fordi vår verden vil nå dere alle. Det er en verden dere har spottet og følt dere overlegen, men innerst inne har fryktet. Når den materialiserer seg foran dere, vil dere innse hvor feil dere har tatt, og vår hjelp vil bli uvurdelig. Vi vil besitte de viktigste stillingene og ha de beste lønningene, mens dere fremfører deres ønsker om hjelp slik en tyranns undersåtter ber om nåde. Da er det blitt vår tur til å spotte dere.

Vi er datanerdene anno 1995.

Innvandring IT