indregard.no
Tips og henvisninger

Kortreist bacon til alle! | Morgenbladet

Skal vi virkelig endre matvanene våre, må vi gjøre mer enn å forsøke å gjøre gode valg i butikken. Vår tids matpolitiske prosjekt må løftes ut av middelklassens identitetsorienterte forbruksstrategi og inn i politikken. Vi må reversere mange av vedtakene som har ført til individualiseringen av ansvaret for mat og folkehelse. Vi må bygge matpolitiske fellesskapsprosjekter som peker fremover, og som er koblet til konkrete politiske tiltak som tør å forandre på de strukturelle forholdene i matproduksjonen.

Kortreist bacon til alle! krever Andreas Liebe Delsett i dette essayet, på trykk i  Morgenbladet denne uken.

Så lenge forbrukermakt er strategien for endring av matpolitikken, er saken dømt å bli et klassespørsmål, og sunn, kortreist og miljøvennlig mat bare enda en måte å skille subben fra klubben. Det politiske må løses med politikk, ikke moral.

mat matpolitikk forbrukermakt