indregard.no
Bak nyhetsfasaden

Ondskapens allianse

Fredrik Reinfeldt Sung. Fotofikling: Caligulaskonst.
Fredrik Reinfeldt Sung. Fotofikling: Caligulaskonst.

Utdrag fra boken Blåkopi av Wegard Harsvik.

Vi må snakke om Sverige. Vårt speilbilde i øst, vår tidligere storebror, hjemlandet til Abba, surstrømming, midtsommars, folkhem og Gunde Svan. Det er ikke til å komme fra at vi deler kultur og ideer. Men alt er ikke lenger slik det var hos våre naboer.

Landet har hatt borgerlig regjering i mer enn seks år, og den borgerlige alliansen har forandret landet til det ugjenkjennelige.

I det borgerlige vrengespeilet er alle ord falske. «Friskoler» er private skoler eid av store internasjonale konserner. «Det skal lønne seg å jobbe» betyr høyere skatter for arbeidsledige. Mye av dette er allerede kjent. Men det stopper ikke der.

Mange her i Norge har lurt på hvordan svenskene har klart å opprettholde en høyere veistandard enn den norske, tross de begredelige vekstratene i økonomien. Svaret er tvangsarbeid. I de fjerntliggende villmarkene i Norrland havner alle regimets kritikere i store leire. Her blir de tvunget til tvangsarbeid, for eksempel for å bygge veier, og alle som forsøker rømme blir enten skutt eller tatt av bjørn.

Persondyrkingen er også langt fremskredet. Den borgerlige lederen, Fredrik Reinfeldt, ble ifølge partiets biografi født i en jomfrufødsel utenfor Gällivarre. Hans komme skal ha blitt bebudet av en elg, og da han kom til verden oppstod et dobbelt nordlys og en ny stjerne på himmelen.

Svenskene har også ambisjoner ut over sitt eget terroritorium. Senest for et par uker siden sprengte svenskene sin nye miniatombombe, og den militære aktiviteten rundt det omstridte finsk-svenske landområdet Åland har økt.

Likevel vil altså de norske borgerlige partiene kopiere erfaringene fra Sverige. For noen år siden forsøkte Erna Solberg å bygge sin egen fødselsmyte «kvinnen fra tjernet», da hun poserte i VGs rekonstruksjon av det overnaturlige. Samtidig vil Frp bygge ut nye interneringsleire for innvandrere. Tilfeldig? Neppe. Sammen vil de gjøre Norge til et nytt Sverige.

Si nei til hatet. Stem på et annet parti. Kan jeg få anbefale Arbeiderpartiet?

sverige arbeiderpartiet