indregard.no
Politikk og samfunn

Reality-challenged

Alan Greenspan, husker dere han? Han som trodde så inderlig på markedets evne til å regulere seg selv, og angret like inderlig da alt gikk i lufta? Han som systematisk og langsiktig arbeidet for å bygge ned alle reguleringer, fordi han var så overbevist av teoriene om selvregulering? Han som tviholdt på en svært lav rente selv i internett-boomen, og dermed tvang frem dot-com-kræsjen og la grunnlaget for boligbobla som utløste 2008-kræsjet?

Vel, nå er den originale Greenspan – Han Som Aldri Svikter Markedet – tilbake:

Today's competitive markets, whether we seek to recognise it or not, are driven by an international version of Adam Smith's "invisible hand" that is unredeemably opaque. With notably rare exceptions (2008, for example), the global "invisible hand" has created relatively stable exchange rates, interest rates, prices, and wage rates.

Jeg er målløs. Det kunne ikke vært gjort bedre som parodi. «With notably rare exceptions».

Via Crooked Timber.

makroøkonomi finanskrisen greenspan