indregard.no
Politikk og samfunn

Landsmøte-sjekken

I morgen setter jeg kursen for Lillestrøm og SVs landsmøte 2011. Min rolle er blogger, og jeg skal dekke møtet etter invitasjon fra partiet selv. Dermed dette tar jeg opp hansken fra Hjorthen, som fylte den samme rollen som allmennhetens ydmyke rapportør i 2009.

Jeg har aldri stemt SV, og aldri vært medlem av SV. Det er selvsagt et godt utgangspunkt for oppdraget mitt i helga, men det er ikke like lett å forklare for meg selv. Et forsøk på forklaring er på sin plass.

Hadde jeg sittet på podiet i en rettssak og måtte gi et svar, har jeg et på tungen: SV faller mellom to stoler for meg. De kombinerer for liten pragmatisme med for liten ideologisk renhet. Det er med andre ord alltid noe å være uenig med SV om. Hvis oppgaven min var å finne på en forklaring for at jeg ikke stemmer SV fra sak til sak, ville det med andre ord være enkelt.

Problemet med den forklaringen er at den er bare bullshit, fordi den enkelt kan brukes på alle partier i alle saker.

Jeg drar altså til landsmøtet med et høyst personlig prosjekt: jeg vil finne ut hvorfor jeg ikke har stemt på SV. Hvor kan man bedre finne ut av slikt?

Jeg twitrer som sigvei (evt. identi.ca/sigvei), og der vil det hele bli merket med #SVLM. Hva ønsker du å få vite om landsmøtet? Kommentér eller be om min oppmerksomhet på Twitter eller identi.ca!

sv SVLM