indregard.no
Politikk og samfunn

Med Israel (kun) i Medvind

I går, på NRK2, «Aktuelt». Følgende replikkveksling finner sted mellom programlederen og Morten Høglund (Frp) (fra 19:35 og utover):

– Nå skal jeg la Morten Høglund svare, for han er også medlem av Israels Venner på Stortinget.
– Det er ikke korrekt.
– Har du meldt deg ut?
– Jeg har ikke vært medlem.

Det stemmer dårlig overens med medlemslista i Israels venner for perioden 2005-2009:

Faksimile: Medlemslisten til Israels venner på Stortinget, ifølge miff.no
Faksimile: Medlemslisten til Israels venner på Stortinget, ifølge miff.no

Det er veldig interessant at flere og flere distanserer seg fra israelvennene og deres organisasjoner. Det franske, statsbærende partiet UMP valgte i går å snu på hælen – fra å kritisere flotiljaen for å være en unødvendig provokasjon til å plutselig fordømme Israel i krasse ordelag. I går stod også Trine Skei Grande foran den israelske ambassaden og krevde at den norske regjeringen reagerer overfor Israel. Det bringer håp om at de som døde i flotiljaen ikke har dødd forgjeves.

Edit: Jeg mente selvsagt ikke med dette at Trine S.G. og Venstre har «snudd på hælen», hvis noen trodde det. Men så tydelig avstandstagen er det lenge siden vi så fra den kanten, og så vidt meg bekjent har aldri en venstreleder holdt appell i en slik demonstrasjon tidligere. Det følger altså det samme mønsteret: hele det politiske spekteret har flytta seg et hakk unna Israel.

israel FrP palestina