indregard.no
Politikk og samfunn

Haiti-hat

Bare for å benytte muligheten til å vise hvor galt det er fatt med den politiske diskusjonen i demokratiets høyborg: Her er et sitat fra radioverten Rush Limbaugh – av mange trukket frem som det republikanske partiets fremste talsperson for tiden.

Konteksten er at Bill Clinton i mai i fjor ble utnevnt til FNs spesialutsending til Haiti. Limbaugh kommenterer:

I‘m just gonna tell you, if I was named envoy to Haiti, I’d quit government. Envoy to Haiti? You can’t even pick up a prostitute down there without genuine fear of AIDS.

Cute, som amerikanerne sier. Men nå som katastrofen slo til igjen (det ovennevnte var like etter de fire orkanene i 2008-2009) har vel Limbaug roet seg ned? Nja. Nå angriper han Barack Obama for å bidra til nødhjelpsarbeidet. Det hvite hus har satt opp en egen nødhjelpskonto der vanlige amerikanere oppfordres til å bidra. Limbaugh advarer folk mot å gjøre dette:

You already give to Haitian relief – it's called the income tax.

Meanwhile driver pastor Pat Robertson, presidentkandidat i 1998, sin egen kampanje mot å hjelpe haitierne.

Something happened a long time ago in Haiti, and people might not want to talk about. [Haitians] were under the heel of the French…and they got together and swore a pact to the Devil. They said, 'we will serve you if you'll get us free from the French.' True story. And the Devil said, 'OK it's a deal.' Ever since, they have been cursed by one thing after another.

Mr. Robertson fortsetter med å proklamere at han håper det kommer «noe godt ut av dette», nemlig at haitierne vender seg til Gud. Nå er 96 % av haitierne kristne, så det spørs om det kommer til å hjelpe noe særlig.

Som vanlig er det skremmende med disse menneskene ikke at de finnes, men at de har store tilhengerskarer og stor innflytelse. Det er et under at demokratier hangler seg sånn nogenlunde gjennom.

[Videoen er utilgjengelig]

usa haiti republikanere