indregard.no
En folkelig bil.Av: Krist på Flickr. Lenke til original
Politikk og samfunn

Særlig, Joe

Joe the Plumber (dere husker ham fra valgkampen i USA) har proklamert sine bok-favoritter. Den inneholder rørleggerrelevante schlägere som Flushed with Pride: The Story of Thomas Crapper. Men den eneste boka som ikke handler om effektiv håndtering av avføring er denne:

The Theory of Money and Credit (Ludwig von Mises): «It brought monetary theory into the mainstream of economic analysis. It is important reading for these troubled times.»

Dette er en skikkelig faux pas. En eller annen sinnsyk høyreradikal må ha lurt Joe til å si dette, for alle som har prøvd å lese Mises´pengeteori (jeg klarte ti sider) vet at a) den er fullstendig uleselig uten en doktorgrad i libertariansk økonomi og b) den gjorde slett ikke monetær teori til økonomisk mainstream (det krevde det mange flere og mer velformulerte økonomer for å gjøre). Og det er helt uaktuelt at en tilfeldig rørlegger tilfeldigvis kan ha lest denne og tilfeldigvis forstått den. Dermed avslører Joe at han enten ikke er en tilfeldig rørlegger, eller at han ikke har lest sine egne favorittbøker.

The Economist avslutter artikkelen med dette:

Joe’s first book, Fighting for the American Dream, is available for pre-order now, and will be available in remainder bins shortly thereafter.

Knis.

økonomi bøker mises joe the plumber