indregard.no
Personlig

2008 i tall

Orakelet (undertegnede) slår til med følgende observasjoner om det kommende året:

Partienes oppslutning: I slutten av 2008 vil partiene ha følgende oppslutning1. Arbeiderpartiet 33.0 %, Høyre 18.4 %, Fremskrittspartiet 16.5 %, Venstre 5.6 %, Sosialistisk Venstreparti 7.5 %, Rødt 3.6 %, Kristelig Folkeparti 7.1 %, Senterpartiet 6.9 %, Andre 1.4 %.

Partienes oppslutning

Oljepris:2 Oljeprisen ender uforandret på 95,7 USD/fat, etter å falle kraftig frem til april.

Fotballserien i Norge: Martin Andresens Vålerenga viser seg å være det sterkeste laget i Norge. Rosenborg tar andreplassen, mens Viking sikrer seg bronse.  Ned i 1. divisjon går overraskende nok Stabæk og mindre overraskende Ham-Kam.

President i USA: Hillary Clinton inntar sjefsstolen i det Hvite Hus etter å ha slått overraskelseskandiaten Mitt Romney i presidentvalget. Clinton vinner til slutt en klar seier i nominasjonsvalget.

Renta i Norge: Norges Banks styringsrente ender på 6,2 %. Sterk forbruksvekst gjør at Norges Bank er nødt til å holde renta uforholdsmessig høy i forhold til krona. Mye vil tale for at skatteøkningene burde ha kommet i 2008 i stedet for i 2010, som er konsekvensen av regjeringens politikk p.t.

Utskiftninger i regjeringen: Ingen utskiftninger i år.


  1. For å gjøre det kontrollerbart velger jeg å bruke Aftenpostens siste partibarometer angående stortingsvalg som målskive. Jeg kommer til å hevde at det er riktig hvis det er innenfor feilmarginen til denne beste spørreundersøkelsen.

  2. For å være nøyaktig: Prisen på Platts Brent Spot.

Politikk og samfunn tips olje fotball økonomi usa rente