indregard.no
Humor

Spot og spe

Jeg tipper at de velinformerte og kunnskapsrike næringslivsjournalistene i Dagens Næringsliv humrer godt over Dagbladet, som i dag presterer å skrive:[^«Bruker 200 000 kroner dagen på rådgivning», db.no, 5.12.07 kl. 09.08.]

Terra-kommunene frykter ikke at obligasjonene ikke skal bli solgt, til tross for at det tar lengre tid enn de først trodde. Ordførerne understreker at det viktigste er at de ikke blir solgt til en spotpris.

For de uinnvidde er altså spotpris et økonomisk begrep som betyr «prisen for umiddelbar levering av en vare i et marked». Den brukes typisk om strøm-, olje- og gullprisen, og er noe annet enn prisen for strøm, olje og gull som skal leveres om 1 måned eller 3 måneder. Poenget er at det er teoretisk umulig å selge obligasjoner til noe annet enn spotprisen.

En spottpris, derimot, er en for lav pris.

Humor økonomi språk terra