indregard.no
Politikk og samfunn

Politiet med halen mellom bena

I dag har de fleste fri. Politiets Fellesforbund har imidlertid brukt dagen til å stikke halen mellom bena og løpe fra det absurde søksmålet organisasjonen anla mot Samvirkelaget. Begrunnelsen er fabelaktig:

– Både Samvirkelagets fjerning av navnet i sangteksten og Spesialenhetens klare konklusjon om henleggelse, gjør at det er naturlig for oss å sette punktum her, sier [PF-leder Arne Johannessen].

For de som ikke har hørt sangen kan det kanskje høres ut som en seier for politiet at gruppa «fjernet navnet». Men realiteten er at gruppa har endra det ene stedet i sangen der de sier «Trond Volden». Ut over dette sier de «Volden» minst hundre ganger, men stort sett på en måte som kan tolkes i retning av ordets andre betydning.

Det andre leddet i begrunnelsen er hinsides all fornuft. PF saksøkte altså Samvirkelaget for ærekrenkelser, noe som fordrer at Samvirkelagets anklager mot Volden var uriktige. Deretter avgjør Politiet at anklagene var uriktige, noe som altså er en forutsetning for at søksmålet skal ha en sjans i rettssystemet. Men dette prøver PF å vri til en grunn til å henlegge søksmålet.

Med dette i mente virker PFs avgjørelse som en fullstendig retrett. De har innsett at søksmålet var uten rettslig grunnlag, og prøver å trekke seg ut på en rolig dag. En seier for ytringsfrihet og borgerrettigheter, men nok en flau affære for PF.

Andre lenker om PF:

Oppdatert: Også Dagbladet har plukket opp saken, men har ikke akkurat noen kritisk vinkling.

Oppdatert 2: Og Samvirkelaget selv.

politiet obiora samvirkelaget rasisme