indregard.no
Politikk og samfunn, Personlig

Påskeferie

Disse bildene, i all sin melankolitet, klarer neppe å yte drittværet i Bodø rettferdighet. Det er ikke mye sol, snø og kvikklunsj over dette. Til gjengjeld blir det enklere å få jobbet med semesteroppgaven i utviklingsøkonomi.

Drittvær I
Drittvær I
Drittvær II
Drittvær II

Oppgavene til økonomioppgaven er forøvrig en tristesse i seg selv. I løpet av fem sider skal vi redegjøre for realkapitalens betydning for økonomisk vekst, hvorvidt realkapital kan sikre evig vekst per hode, hvordan et utviklingsland best kan sikre sin økonomiske vekst og hvordan et utviklingsland best kan begrense fattigdom, for til slutt å runde av med en drøfting av motsetningsforholdet mellom vekst og fattigdomsbegrensing.  Vi skal altså, etter en halv forelesningsrekke basert på én enkelt forfatter, løse verdens (og økonomiens) mest intrikate problemer.

Det er ikke det at slike oppgaver er vanskelig å skrive. Det er bare det at økonomifaget allerede sliter med noen ekstravagante forenklinger av virkeligheten. Da er det ikke bra at folk på andre semester av sin femårige samfunnsøkonomiutdanning får lov til å tro at det de har lært kan «hjelpe negrene i Afrika», som åpenbart ikke forstår noe som helst av økonomi og i alle fall ikke har lest vårt revolusjonerende pensum. Sukk.