indregard.no
Politikk og samfunn, Tips og henvisninger

Know Thy Enemy

David Horowitz er en rabulist på den konservative fløyen av amerikansk politikk. Han har markert seg ved å hevde at venstreorienterte grupper i samfunnet støtter terrorisme, enten de vet det eller ei. Videre har han et, tja, individfokusert fokus på sosiale problemer:

The black middle-class in America is a prosperous community that is now larger in absolute terms than the black underclass. Does its existence not suggest that economic adversity is the result of failures of individual character rather than the lingering after-effects of racial discrimination and a slave system that ceased to exist well over a century ago?

Det kan nok argumenteres for at han har temmelig marginal støtte, men samtidig ser han ut til å ha truffet en viss understrøm av amerikansk tenkning, og kanskje spesielt blant de såkalte neocons. Mangt er skrevet om disse og deres innflytelse over den sittende presidenten, så jeg skal unngå å gjenta det her. Poenget mitt er i alle fall at denne mannen er redaktør for FrontPage magazine, og der kan man finne mye ideologisk snadder.

Den fjerde april skriver Horowitz i sin blogg på FrontPage mag:

Nancy Pelosi went to Damascus to kiss the ring of the Syrian dictator, whose political party is modeled on parties of Mussolini and Hitler, whose territory is the operating base of the suicide bombers of Palestinian Islamic Jihad, whose government is an ally of Hizbollah and Iran, whose goal is the extermination of the Jews of the Middle East and the victory of the terrorists in Iraq. […]when it comes to foreign policy she is a blithering idiot, and a perfect dupe for the Nazis of the Middle East.

Her snakker vi verdensbilde. Syria=nazister. Snakke med syrere=være nazistenes nyttige idiot. Når man er klar over at folk tenker slik, er det ikke så rart at de går rundt og er livredde for «the islamo-fascist communist nazis». I Horowitz’ tankegang er alle onde med mindre de beviselig er gode.

Ann Coulter ble spaltist for FrontPage etter at hun ble kastet ut av The National Review for rent muslimhat i perioden etter 11. september 2001. Hun er en langt bedre skribent enn Horowitz (rent språklig), men innholdet er virkelig grotesk. I sin spalte skriver hun om Darfur. Vinklingen er at venstresida er tåpelige når de mener at USA bør engasjere seg i Darfur.

Darfur er en god definisjon av «ingen umiddelbar trussel». «Krisen» knyttet til klimaendringer, som skal begynne i løpet av det neste århundret, er en mer umiddelbar trussel mot USA enn Darfur.

Disse folkene klarer ikke engang å fikse et folkemord. Vi har hørt om denne slaktingen i Darfur i evigheter - og de er fortsatt ikke ferdige. Aggressorene beveger seg som termitter gjennom landet. Det er som om folkemordet utføres av en komité.

(min oversettelse og utheving)

Ann Coulter viste seg forøvrig som en brukbar skuespiller da Fox forsøkte å lage et konservativt alternativ til The Daily Show. I en fremtidssketsj var hun blitt flertallsleder i kongressen, altså den posisjonen Nancy Pelosi besitter for øyeblikket. Det var åpenbart absurd nok til å være morsomt - men det var også morsomt fordi Ann Coulter er kjent. Det er skremmende å tenke på.