indregard.no
Politikk og samfunn, Humor

Vanlige folk: Det renner over

Vanlige folk-spalten min har blitt liggende brakk en stund, men med TV2s samfunnsbevisste bidrag til et bedre Norge er det blitt så alt for meget. Å lese kommentarene på dagbladet.no, aftenposten.no og vg.no bør i alle fall ha en funksjon: Vi kan for alltid begrave debatten om nazismen kunne ha fått fotfeste i Norge. Det kunne den.

Jeg hopper over det mest skremmende, og lager i stedet en morsom liste. Rasister er jo, all den tid de er få og ikke voldelige, ganske morsomme. Sukk. Jeg vet egentlig ikke om jeg klarer å holde denne ironiske distansen lenger, men jeg får prøve:

Der andre er opptatt av kriminalitet og tvangsekteskap, henger kommentatoren «Oslo» hos Aftenposten igjen i 80-tallets matluktproblematikk:

Det jeg stusset på var alle disse «proffesorene» og forståsegpåenre som vil ha økt innvandring. Tro om de noen sinne har bodd i en blokk der det lukter hvitløk hele uka[…] De vet ikke hvordan det er i praksis!

«Christian» er derimot en observant analytiker á la Hallo i Ukens Stuuure Hansen:

Norge for Nordmenn er ikke lov å si. Men samtidig driver venstresiden på med at palestinerne må få sin egen palestinske stat.

Jeg hører Sture i hodet mitt: «Hr. Redaktør, jeg må få slå alarm. Alarm! Venstreraddiser sitter med julenisse-rødstrømpene langt ned over øynene mens Rimi på Holmlia går tom for hvitløk og ikke får solgt en eneste brunost. Humanistiske fiksfakserier og politisk korrekthet forhindrer oss fra å gjøre Norge Blenda-hvitt. Samtidig vil de gjøre Israel mindre og gi tilbake okkupert jord til de småsvartmuskede araberne. Tilfeldig? Neppe! Raddisene er lei av å ha rødstrømpene i ansiktet og vil i stedet ha skjerf, og hvilke skjerf er bedre egnet enn palestinaskjerf? Det var alarm! På vegne av vanvittig mange, Stuure Hansen.»

Christian Fredrik har, om mulig, en enda mer søkt sammenligning:

«Kom til å tenke på TV-reklamen der skuespillere påpeker det dypt urettferdige i at man skal betale hele kr. 1,- for å bruke betalingskort i butikken. Ingen nevner at man inviterer løpende utlendinger til å ta ut rikelig med penger fra det norske folks bankkonto.»

Jeg ser for meg Christian Fredriks versjon av bankreklamen. «Har du tenkt på hvem som eier pengene? ‘Jeg vil gjerne ta ut pengene mine’, sier du. ‘Greit’, sier banken, ‘det blir 25 kroner til innvandrerne’. ‘Hva’, sier du, ‘er det ikke jeg som eier pengene?’ ‘Joo’, sier banken, ‘men innvandrerne må jo få sitt’. Bytt heller til en bank med et enkelt prinsipp. Er du hvit i huden, får du ta ut penger. Er du litt mørk, må du betale gebyr.»

Innvandring