indregard.no
Politikk og samfunn

Hatet lever

Hvis kritikk av Israel er jødehat, er det sannelig mye hat der ute. Morgenbladet tar det på kornet i dagens leder:

La oss tenke oss at denne setningen hadde stått på trykk i en norsk avis: «Vi må snart forstå at Europa er under angrep av jøder som står for rendyrket ondskap. Hvis vi ikke slår tilbake, begår vi kollektivt selvmord.» Den type hatske generaliseringer ville aldri blitt tolerert av dem som forsvarer Jostein Gaarder i denne omgang.

Så er da også ovennevnte sitat litt fordreid. Originalen lyder slik: «Vi må snart forstå at Europa er under angrep av islamister som står for rendyrket ondskap. Hvis vi ikke slår tilbake, begår vi kollektivt selvmord.» Ulf Erik Knutsen, stortingsrepresentant for Frp, oppfordret i Aftenposten tirsdag 8. august til krig mot «islamistene». Gaarder-kronikken utløste voldsomme reaksjonen [sic], mens Knutsens utspill har fått stå uimotsagt.

Og det sier vel det meste om hvor alvorlig det såkalte jødehatet til israelkritikerne er. Dog kunne vel «jøder» i Morgenbladets første «sitat» godt være byttet ut med «sionister», for å klargjøre parallellen tydeligere.

israel gaarder religion islam jødedom