Linné

I min «oppdragelse» som ung aktivist, står navnet Tore Linné Eriksen med gullskrift, selv om jeg aldri har møtt ham. Han startet i sin tid Operasjon Dagsverk. Senere var han med fra starten i SF, senere SV, og har vært en betydelig skikkelse innenfor miljø, utvikling og solidaritet – ikke bare i SV, men også for Norge.

I dag registrerer jeg at mange facebookere og twitrere syns det er komisk at Klassekampen bruker mye spalteplass på å slippe til Linné Eriksens begrunnelse for å melde seg ut av partiet. Begrunnelsen er i hovedsak at det systemkritiske og NATO‐​opposisjonelle partiet Linné Eriksen en gang meldte seg inn i, nå har gått over til å støtte opp under IMFs aktiviteter og bombe Libya etter instruks fra NATO.

Linné Eriksens uttreden tilsvarer omtrent noe sånt som at Sigbjørn Johnsen skulle melde seg ut av Arbeiderpartiet av ideologiske årsaker. Hvis bildet som tegnes av denne saken i SV blir at man velger å avvise Linné Eriksens kritikk som om den var fra en «landsbytulling», viser det ikke annet enn at SVs transformasjon til uinteressant, navlebeskuende, intellektuelt avstumpa sosialdemokratforening for forvaltning av det bestående er komplett.

Men vi får håpe på den andre forklaringa: at mitt utvalg av tweets er skjevt.