linne-eriksen-red-1-615_large

Linné

I min «oppdragelse» som ung aktivist, står navnet Tore Linné Eriksen med gullskrift, selv om jeg aldri har møtt ham. Han startet i sin tid Operasjon Dagsverk. Senere var han med fra starten i SF, senere SV, og har vært en betydelig skikkelse innenfor miljø, utvikling og solidaritet — ikke bare i SV, men også for Norge.

I dag registrerer jeg at mange facebookere og twitrere syns det er komisk at Klassekampen bruker mye spalteplass på å slippe til Linné Eriksens begrunnelse for å melde seg ut av partiet. Begrunnelsen er i hovedsak at det systemkritiske og NATO-​​opposisjonelle partiet Linné Eriksen en gang meldte seg inn i, nå har gått over til å støtte opp under IMFs aktiviteter og bombe Libya etter instruks fra NATO.

Linné Eriksens uttreden tilsvarer omtrent noe sånt som at Sigbjørn Johnsen skulle melde seg ut av Arbeiderpartiet av ideologiske årsaker. Hvis bildet som tegnes av denne saken i SV blir at man velger å avvise Linné Eriksens kritikk som om den var fra en «landsbytulling», viser det ikke annet enn at SVs transformasjon til uinteressant, navlebeskuende, intellektuelt avstumpa sosialdemokratforening for forvaltning av det bestående er komplett.

Men vi får håpe på den andre forklaringa: at mitt utvalg av tweets er skjevt.

Likte du denne? Da bør du lese disse.

Skrevet av

Sigve Indregard

Jeg er journalist i Morgenbladet, men skriver her helt for egen maskin. Jeg er samboer og har to døtre. Ellers er jeg interessert i internasjonal politikk, skolepolitikk, økonomi, filosofi og romersk historie.

2 kommentarer til «Linné»

  1. «uinteressant, navlebeskuende, intellektuelt avstumpa sosialdemokratforening for forvaltning av det bestående» Hoho, den satt.

    Jeg er langt på vei enig i diagnosen. Anti-​​NATO partiet ledes stadig av bombe-​​Kristin. SV har blitt et pragmatisk administrasjonsparti. Ansvarligheten blir fort en sykdom, da skygger det politiske spillet og taburettene for den klare, prinsippielle tanke.

  2. Held ein knapp på den andre forklaringa di. Det kan då umogeleg vere komisk at Klassekampen skriv at ein relativt kjend SV-​​ar melder seg ut av partiet. Eller meiner desse facebookarane og twitrarane at avisa skulle ha skrive at han melder seg ut, men ikkje kvifor? Det hadde vore komisk, det!

Legg gjerne igjen en kommentar!