La Maria bli!

Med dagsnytt klokka tolv kom nyheten om at Maria Amelie, forfatteren av boka Ulovlig norsk, er arrestert og skal uttransporteres fra Norge.

Dette er som et slag i magen. Jeg kjenner ikke Maria, men det er ikke mer enn to ledd i vennekretsen mellom oss. Hennes ærlighet, modighet og bruk av ytringsfriheten skal nå straffes med utsendelse. Hun har bodd i Norge siden hun var barn. Familien har overlevd på almisser og strøjobber, men de har naturligvis aldri voldet noen skade.

Norges utlendingspolitikk er hjerteløs og brutal. Hvis Maria sendes ut, rykkes hun ut av det eneste sosiale nettverket hun har igjen, og sendes ut i uvissheten. Om noen har «skylda» for at Maria står i denne situasjonen, er det foreldrene hennes, ikke henne selv. Den eneste grunnen til at hun har kommet i politiets søkelys er at hun har turt fortelle historien sin, og dermed bidra til oppmerksomhet rundt den alvorlige situasjonen som veldig mange mennesker i Europa befinner seg i.

Ekstra kvalmende er det at Maria ble arrestert på Nansenskolen etter et foredrag – i Nansenåret. Myndighetene spytter på Nansens minne og selve ideene bak den humanitære bevegelsen han førte an.

Dette kan ikke en rødgrønn regjering være bekjent av. Grip inn, og stopp vanviddet!