Ggg‐​8, ikke G‐​20?

Artig sak fra Kaufmann (en tidligere Verdensbankmann som nå er blitt Brookings‐​mann). Han mener at G‐​20‐​landene var feil miks av kompetanse for å løse verdens styringsproblemer. De som burde få innflytelse, er landene som har vist at de er god på nettopp styring, eller governance, som det heter på nynorsk.

Derfor foreslår han å kalle en gruppe land for ggg‐​8: good‐​governance‐​group of 8. Medlemmene? Botswana, Chile, Mauritius, Uruguay, New Zealand, Singapore, Sveits og Norge.

Det hadde vært noe.

Kaufmanns blogg handler om governancemach‐​zehnder, og mannen har en deilig miks av antiautoritarianisme (sannsynligvis en del av å være chilener), tro på at gode resultater kommer fra gode eksempler, og med et forbilledlig engasjement for internasjonalt samarbeid. Anbefales.