Indikatorer

Sør– og latinamerikanske politikere er nå i ferd med å gå lei av den USA-​​ledede kampen mot narkotika. Som du kanskje har fått med deg, har de amerikanske milliardene medført en veritabel narkotikakrig med rundt 8 000 drepte bare i Mexico. Dette skjer samtidig som mengden produsert narko er konstant. Det er derfor ikke rart at Fernando Henrique Cardoso, den tidligere presidenten i Brasil, erklærer hele affæren som en total fiasko.

USA er uenig. Det skyldes kanskje at de har funnet opp noen interessante indikatorer. Wall Street Journal har intervjuet en «senior U.S. official», som trekker følgende logiske bombe opp av hatten:

If the drug effort were failing there would be no violence.

Vi får anta at dette betyr at hvert liv som går med i narkokrigen tas til inntekt for dens vellykkethet. Plutselig ble «mission accomplished»-skiltene fra irakkrigen så mye mer forståelige…

Skrevet av

Sigve Indregard

Jeg er journalist i Morgenbladet, men skriver her helt for egen maskin. Jeg er samboer og har to døtre. Ellers er jeg interessert i internasjonal politikk, skolepolitikk, økonomi, filosofi og romersk historie.

Én kommentar til «Indikatorer»

  1. Åja. Du vinner hvis du er involvert i stadig flere skuddvekslinger…
    Trodde det var en indikator på at din motstander begynte å bli faretruende nærgående, jeg. Sånn rent militært, altså. Men det er klart, i en krig mot planteuttrekk så er det en annen logikk som gjelder.

Legg gjerne igjen en kommentar!