Sære samtaler om semantikk

Jeg skriver for tiden semesteroppgave i språkfilosofi. Du trodde kanskje at språk først og fremst var regler og vanlig vitenskap? Vel, språk er også filosofi. For eksempel handler språkfilosofi om det å vite. Betyr det forskjellige ting i forskjellige sammenhenger?

Det som er vakkert med filosofi, er at alt er så enkelt. Du trenger ikke noen verktøy; ingen avanserte innføringsbøker med formler og puggelister. Du trenger nesten ikke kjøpe bøker engang, fordi filosofene man må lese stort sett legger artiklene sine ut på nettet. Derfor trenger du bare å lese. Og hvis du da kommer på noe som virker lurt, er det bare å skrive det. Hvis ikke skriver du bare om hva de andre skriver.

I går følte jeg meg vanvittig lur, fordi jeg tror at jeg har bevist at argumentet til en «ordentlig filosof» er ubrukelig. Når jeg ser tilbake på bragden, innser jeg at dette neppe vil endre verden. Vi snakker her om at jeg har avvist et motargument (blant flere) mot en av mange innvendinger mot en filosofisk teori kalt kontekstualisme. Likevel: in your face, DeRose!